main_bg
Compleet in tegelwerken

De Resident - Twee ministeries samen

De Resident, in het hart van Den Haag, is verbouwd tot het nieuwe thuis van de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport én Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Door het samengaan van de twee ministeries is efficiënter huisvesten mogelijk op basis van het “nieuwe werken”. Circa 2.400 werkplekken zijn gecreëerd voor 2.700 ambtenaren. Het project omvatte zowel de renovatie van de gebouwen Helicon en Castalia, beiden onderdeel van de Resident, als de nieuwbouw van een Atrium.

Unimar was verantwoordelijk voor diverse ondervloeren en het vloer- en wandtegelwerk. Zo is Unimar bepalend geweest voor de definitieve opbouw van de ondervloer van het Atrium. Het vloertegelwerk was zeer variërend; leveren en aanbrengen van natuursteen in het Atrium tot een keramische “puntjes” tegelvloer, conform een specifiek patroon op de verdiepingen van Castalia.

Resident hal.JPG

Tijdens de uitvoering zijn ook bestaande vloeren gerenoveerd, zowel met keramische als met natuursteen vloertegels. Hierbij was het de uitdaging om de overgangen tussen de verschillende vloervelden vloeiend te laten overlopen. Met een bijzonder wandtegelwerkpatroon zijn o.a. ook de toiletgroepen succesvol gerenoveerd.

Resident stoeltjes.JPG

Door een goede samenwerking tussen Unimar en ervaren professionele tegelzetters, in combinatie met goede projectbegeleiding, heeft dit project geresulteerd in een prachtig eindresultaat.

we oa werken voor