Meander ziekenhuis Unimar tegelwerken
Compleet in tegelwerken

Duchenne

Duchenne spierdystrofie is één van de meest voorkomende erfelijke ziektes bij mensen en dieren. Ongeveer één op de 3500 jongens, onafhankelijk van hun etnische afkomst, wordt geboren met deze ziekte, die veroorzaakt wordt door een mutatie of beschadiging van het dystrofine - (of duchenne) gen. Ook dit jaar sponsort Unimar tegelwerken Team-Max4Duchenne Bergharen Hernen. Op www.duchenneheroes.nl staat het laatste nieuws en vertellen deelnemers en vrijwilligers op hun weblog over hun ervaringen. Tijdens Duchenne Heroes van 14 t/m 20 september kunt u de helden op de site van duchenneheroes live volgen.

duchenne Unimar tegelwerken

Roparun

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is:“Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. Unimar Tegelwerken steunt de Roparun. 

 

Roparun Unimar tegelwerken

HomePlan

HomePlan is een kleinschalige particuliere organisatie. Zij werken nauw samen met lokale partnerorganisaties. Samen bouwen zij huizen voor de allerarmsten in ontwikkelingslanden. Het huis biedt bewoners bescherming en geeft hen een gevoel van eigenwaarde. Het huis is geen doel op zich, maar een middel om bewoners een kans te geven zich verder te ontwikkelen. Niet alleen werft HomePlan fondsen voor de bouwprojecten, ook bouwen vrijwilligers zelf mee. Ze reizen met elkaar in een aantal groepen naar de projecten van HomePlan. Dat is een mooi gebaar naar de lokale bewoners, maar vooral een unieke levenservaring.
Unimar is duurzaam partner van HomePlan. 

homeplan Unimar tegelwerken

Stichting Hart voor Kinderen

Een kleurrijk geheel op het parkeerdak bij het distributiecentrum van Hoogvliet aan de Eikenlaan zaterdagmorgen 1 maart. Een poort van ballonnen, een kar vol stokbroden, sporters in hesjes met daarop het goede doel en toeschouwers in zondagse kledij, vormden het decor voor de officiële start van de Hoogvliet estafetteloop.

Hoogvliet en Unimar Tegelwerken ondersteunen via de stichting Hart voor Kinderen met de estafetteloop een project in Zuid-Afrika. Een Nederlands echtpaar heeft hier een opvangcentrum opgezet voor kinderen met hiv en aids. Alle 63 vestigingen van Hoogvliet doen met tien lopers mee en mogen hun etappe op eigen ludieke wijze invullen. Door individuele sponsoring zamelen de lopers geld in. 

Stichting Hart voor Kinderen megaestafetteloop Unimar tegelwerken 2

Ronald McDonald Kinderfonds

Een ziek kind kan niet zonder zijn ouders. Als je kind ziek is, wil je als ouders zo dicht mogelijk in de buurt zijn. Als het een handicap heeft, wil je dat het zoveel mogelijk dezelfde dingen kan doen als zijn of haar leeftijdsgenootjes. Al ruim 30 jaar helpt het Ronald McDonald Kinderfonds zieke of gehandicapte kinderen en hun familie in Nederland.

Het Ronald McDonald Kinderfonds wil een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid van kinderen en als zodanig aan het welzijn van families met een ziek of gehandicapt kind in Nederland. Daarom ontwikkelt, ondersteunt en exploiteert het Kinderfonds voorzieningen die concreet bijdragen aan het welzijn van zieke of gehandicapte kinderen en hun familie.

 

ronald mc donald Unimar tegelwerken

Alpe d'HuZes

In de strijd tegen kanker ervaren zowel patiënten als hun dierbaren een groot gevoel van onmacht. Kanker is alom tegenwoordig. Ertegen vechten lijkt zinloos. Eén op de drie Nederlanders krijgt kanker. Iedereen maakt van dichtbij mee hoe levens drastisch beïnvloed en verwoest worden. Alpe d'HuZes is opgericht met als doel de onmacht die door kanker ontstaat, om te zetten in kracht. Dit doet de stichting door met zoveel mogelijk mensen steeds weer de grenzen van het mogelijke te verleggen. Oftewel: opgeven is geen optie!

Alpe d'HuZes is gegrondvest op de absolute overtuiging dat je de grootst mogelijke voldoening bereikt als je je met hart en ziel inzet voor een ander. Zij zet zich er voor in dat de strijd tegen kanker uiteindelijk wordt gewonnen. Dat kanker niet meer als een dodelijke ziekte, maar als een chronische aandoening kan worden gezien.

alpe duzes Unimar tegelwerken

we werken o.a. voor