Meander ziekenhuis Unimar tegelwerken
Compleet in tegelwerken
  • Project: Centraal station Utrecht
  • Doorlooptijd: 4 jaar
  • Product: Keramisch
  • Oppervlakte: 20 000 m2
  • Gereed: 2016

OVT / Centraal Station Utrecht

Station Utrecht Centraal is één van de drukste stations van Nederland. Per jaar doen zo’n 65 miljoen reizigers Utrecht CS aan. Dat is meer dan twee keer zoveel als waar het station voor is gebouwd. En de verwachting is dat dit over een jaar of tien zelfs drie keer zoveel zal zijn. Utrecht CS moet worden aangepast voor de huidige reizigersstroom en worden voorbereid op de toekomst. Het opknappen en uitbreiden van het vloeroppervlak is noodzakelijk. Hierdoor wordt meer bewegingsruimte en dus veiligheid gecreëerd.

De opdracht voor Unimar Tegelwerken betreft het leveren en aanbrengen van keramische tegels met onderliggende isolatie- en zandcementvloer.
Er wordt gefaseerd gewerkt in dit project. Unimar heeft het eerste nieuwbouwdeel van de hal al in januari 2013 opgeleverd. In de stationshal is een grijs getinte, ruwe keramische vloertegel (circa 18.000 m²) aangebracht.

De interwijkverbinding is medio 2015 gerealiseerd. Deze is door Unimar uitgevoerd in het natuursteen Azul Noche (circa 3.000 m²), gelegd in diverse patronen. Het nieuwe Stationsplein West, tevens het entreegebied van Stadskantoor Utrecht, sluit aan op de interwijkverbinding.

Daarnaast levert en plaatst Unimar nog recent ontwikkelde keramische blinde geleide tegels, die onder meer in Openbaar Vervoer Terminal (circa 18.000 m²) van het Centraal Station Utrecht zullen worden toegepast.

Unimar is trots dat zij deze enorme uitdaging goed weet te organiseren en realiseren!